torsdag 5 januari 2012

Baby globetrotter.

Det är lite speciellt att resa med barn och särskilt en bebis. Man måste ta hänsyn till deras förutsättningar gällande faktorer som solen, säkerhet och mat. Inte bara tänka på sig själv alltså ;)

Visst jag har sett människor köra moped med sina bebisar här, men det skulle aldrig falla mig in att göra. De har inte hjälmar för de minsta och så kör de på fel sida av vägen! Vägarna är dessutom av usel kvalité.

Det går däremot helt utmärkt att ta taxi och det är inte jättedyrt. Nackdelen är att de färderna kan tyvärr oxå vara ganska läskiga och några säkerhetsbälten är det inte att tala om eftersom man sitter på flaket...

Vad solen beträffar struntade vi i rekommendationerna i Sverige som säger att man inte ska använd solskyddskräm på bebisar. Vi hittade en som var för bebisar med faktor 50 när vi var i USA. Med den på kan hon bada och vara med i solen utan sin (för stora och fula) UV-dräkt! Givetvis får vår lille bebis ändå sitta mest i skuggan och eftersom thailändarna skyr solen finns det massvis av skuggiga platser.

Vi hade först tänkt att jag bara skulle amma tills vi kom hem men lite smakisar har vi gett Anabelle iallafall, frukt, pannkakor och lite annat. Hon har även börjat dricka vatten på nappflaska. Men det känns inte som om det skulle behöva vara mer komplicerat även om hon åt mer riktig mat.

Vad beträffar rutiner, har vi nog fler nu när vi är här än hemma och eftersom vi är på semester finns det inte heller någon stress :)

Sammantaget går det alltså alldeles utmärkt att resa med barn och bebisar, enligt mig! Men vi tror (har diskuterat med maken när vi iaktagit andra) att det nog främst handlar om hur man själv är. Vi har sett de som försöker "tvinga" sina barn att sova för att sen kunna äta eller bara för att de har fått för sig att de ska sova vid en viss tid. Andra som delar upp sig helt, där den ena sitter i bungalown med barnet och den andra har semester, för att sen byta. Det verkar jobbigt och tråkigt. Misstänker att det i de fallen förmodligen går lika tråkigt till hemma oxå ;)

Anabelle får hänga med oss och vara med. Vi tränar Muay thai hela familjen 2 ggr i veckan medan vi är här och visst vi får byta av varandra ibland men för det mesta sitter hon på golvet och tittar på eller flirtar med någon av tränarna. När vi märker att hon är trött försöker vi fixa så hon får sova och det går hur bra som helst. Ibland blir det i bungalown och andra gånger på restauranger eller i taxin. Hon verkar precis som vi, älska Thailand och är glad mest hela tiden.

Jag tror det är som med allt annat i livet; antingen ser man möjligheterna eller ser man begränsningarna. I efterhand är det ända jag önskar att vi tagit med; en vattenkokare och snabbkaffe! Då hade vi kunnat dricka gott kaffe varje dag :) ja en sak till, vi har en pryl i tyg som man kan sätta på stolar så bebisen kan sitta som i en barnstol. Det hade varit bra...



Däckad på en solstol.


På äventyr i Thong Sala.


På stranden.


Eftermiddagslur på Reggae bar.


I taxi i babybjörn.


Vätskepåfyllnad.


Vätskepåfyllnad tillsammans med pappa i hängmattan.


Babysäng/hage vi fått låna av hotellet.


Muay Thai träning!


Hittat kompis på träningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar